Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

ΚΟΠΕΓΧΑΧΗ

ΥΛΙΚΑ
16 Φύλλα κρούστας
1/2 Φλιτζάνι βούτυρο αγελαδινό
1 Φλιτζάνι ζάχαρη
3 Φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα χοντροκομμένη
1 Φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
6 Κρόκοι αβγών
6 Ασπράδια
1 Κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 Φλιτζάνι κονιάκ
2 1/2 Κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
3 1/2 Φλιτζάνια ζάχαρη
2 1/2 Φλιτζάνια νερό
1 Ξύλο κανέλας
1 Κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
2-3 Φλούδες λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τη φρυγανιά, το μπέικιν πάουντερ, την αμυγδαλόψιχα, την κανέλα, το κονιάκ και χτυπάμε να ενσωματωθούν  τα υλικά.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε με απαλές κινήσεις στο μείγμα.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί Νο 30 και στρώνουμε 8 φύλλα βουτυρωμένα μεταξύ τους. Αδειάζουμε το μείγμα της κρέμας, το απλώνουμε ομοιόμορφα και σκεπάζετε με άλλα 8 φύλλα, επίσης βουτυρωμένα μεταξύ τους.
  • Χαράσσουμε το γλυκό σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε το σιρόπι. Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε την κανέλα και τις φλούδες λεμονιού και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  • Αμέσως μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο, όπως είναι ζεστό, το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: