ΥΛΙΚΑ
4 Μπουτάκια κοτόπουλου
2 Κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1/2 Λεμόνι κομμένο σε φέτες
Θυμάρι
1/2 Φλιτζάνι κρασί λευκό
Χυμός από 1/2 λεμόνι
Ελαιόλαδο
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
4 Μπουτάκια κοτόπουλου
2 Κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1/2 Λεμόνι κομμένο σε φέτες
Θυμάρι
1/2 Φλιτζάνι κρασί λευκό
Χυμός από 1/2 λεμόνι
Ελαιόλαδο
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε καλά το κρέας και το στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια και αλευρώνουμε.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου. Προσθέτουμε τα μπουτάκια και τα θωρακίζουμε από όλες τις πλευρές, να ροδίσουν. Απλώνουμε τις φέτες του λεμονιού και πασπαλίζουμε με το θυμάρι.
- Σβήνουμε το φαγητό με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί, να πιει τα υγρά του και να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε με ρύζι πασπαλίζοντας το πιάτο με το ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: