Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΕΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Ζυμαρικά πένες
250γρ. Μπέϊκον κομμένο
1 Κουταλιά σούπας αλεύρι
1 Φλιτζάνι γάλα
250γρ. Ένταμ τριμμένο
150γρ. Παρμεζάνα τριμμένη 
2 Αβγά
200γρ. Κρέμα γάλακτος
250γρ. Μοτσαρέλα τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά. Σοτάρουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις να καβουρντιστεί.
Στην συνέχεια ρίχνουμε στη κατσαρόλα το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε το ένταμ και τη μοτσαρέλα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. 
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Χτυπάμε τα αβγά με τη κρέμα γάλακτος αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε πάνω στα ζυμαρικά. Με μία σπάτουλα στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα, πασπαλίζουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει όμορφο χρώμα. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και κόβουμε.

Η φωτογραφία της συνταγής είναι από το www.olatanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: