Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ

ΥΛΙΚΑ
1 Νεροπότηρο σπορέλαιο
2 Νεροπότηρα σιμιγδάλι χοντρό
2-3 Νεροπότηρα ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλουμε)
4 Νεροπότηρα νερό
Κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε και την κανέλα. Μόλις ζεσταθεί ελαφρά ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει όμορφο χρυσαφί χρώμα.
Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί με το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μη κολλήσει και κατόπιν ρίχνουμε και το νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα. Όταν κρυώσει λίγο αν θέλουμε το βάζουμε σε μία φόρμα του κέικ και το αναποδογυρίζουμε σε στρογγυλή πιατέλα για να έχουμε ένα όμορφο σχήμα. Όταν σερβίρουμε τα κομμάτια μπορούμε να βάλουμε από πάνω λίγο από κάποιο γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: