1 Κιλό αλεύρι
50γρ. Νωπή μαγιά
Αλάτι
3 Κουταλάκια του γλυκού μέλι
Χλιαρό νερό
4 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
500γρ. Φέτα σε τρίμματα
50γρ. Γραβιέρα τριμμένη
Λίγο δυόσμο
Ελαιόλαδο
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ βάζουμε λίγο χλιαρό νερό και διαλύουμε τη μαγιά.
 - Προσθέτουμε το μέλι και λίγο αλεύρι ώστε να έχουμε ένα χυλό.
 - Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για 1 ώρα.
 - Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι.
 - Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και αρχίζουμε το ζύμωμα.
 - Βάζουμε το λάδι και το νερό λίγο λίγο και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ζύμη ελαστική που να μη κολλάει στα χέρια.
 - Αφήνουμε τη ζύμη για 1 ώρα σκεπασμένη να φουσκώσει
 - Ανακατεύουμε τα τυριά με το δυόσμο, το ελαιόλαδο και το πιπέρι.
 - Τα βάζουμε στη ζύμη και ζυμώνουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν τα τυριά στη ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη στα 4 και σχηματίζουμε φρατζολάκια τα οποία στρίβουμε ελαφρά, έτσι όπως όταν στίβουμε ρούχα. Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.
 - Τα σκεπάζουμε με μία πετσέτα και τα αφήνουμε για μία ώρα.
 - Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
 
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: