Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

ΑΡΝΑΚΙ ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ

ΥΛΙΚΑ
1 1/2 Κιλό Αρνίσιο μπούτι κομμένο σε μερίδες
1 Καρότο κομμένο σε ροδέλες
2 Φύλλα δάφνης
1 Σελινόριζα κομμένη σε κομμάτια
4 Πράσα κομμένα σε ροδέλες
1 Ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 Κουταλιές σούπας αλεύρι
120ml. Λευκό κρασί
Ελαιόλαδο
1 Αβγό
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το κρέας, τα δαφνόφυλλα, το καρότο και νερό μέχρι τη μέση. Βράζουμε για 30 λεπτά. Αφαιρούμε το κρέας με τρυπητή κουτάλα και σουρώνουμε το ζωμό, χρειαζόμαστε μισό λίτρο αν είναι λιγότερο συμπληρώνουμε με νερό.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ζωμό. Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα λαχανικά και το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20 λεπτά.
  • Αφού είναι έτοιμο το φαγητό χτυπάμε σε ένα μπολ το ασπράδι σε σφιχτή μαρέγκα.
  • Προσθέτουμε τον κρόκο και το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα, παίρνουμε λίγο από το ζωμό του φαγητού και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μπολ χτυπώντας διαρκώς. Προσθέτουμε το αβγολέμονο στο φαγητό και κουνάμε τη κατσαρόλα να πάει παντού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: