Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό μακαρόνια χοντρά
250γρ. Βούτυρο γάλακτος
1/2 Λίτρο γάλα
6 Αβγά
300γρ. Φέτα
Αλάτι
Πιπέρι
5 Κουταλιές σούπας αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα ζεματάμε με το μισό βούτυρο και τα πασπαλίζουμε με πιπέρι. Αλείφουμε ένα πυρέξ με βούτυρο και στρώνουμε τα μισά μακαρόνια τρίβουμε τη φέτα και σκεπάζουμε από πάνω με τα υπόλοιπα μακαρόνια. Κρατάμε μισή κουταλιά από το βούτυρο και το υπόλοιπο το ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το αλεύρι και το καβουρντίζουμε ελαφρά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε ζεστό γάλα λίγο λίγο, ανακατεύοντας καλά για να μη σβολιάσει. Ξαναβάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Χτυπάμε ολόκληρα τα αβγά με λίγο αλάτι και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στη κρέμα ανακατεύοντας γρήγορα ώσπου να γίνει ένα μείγμα. Σκεπάζουμε τα μακαρόνια με τη κρέμα και στην επιφάνεια βάζουμε το λιωμένο βούτυρο που κρατήσαμε. Βάζουμε το ταψί σε μέτριο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να πάρει ένα όμορφο χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: