- 500γρ. Φιλέτο μπακαλιάρου
- 2 Πατάτες βρασμένες και λιωμένες
- 3 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 Κρεμμύδι τριμμένο
- 1 Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 100γρ. Κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 1 Αβγό
- 4 Κουταλιές σούπας αλεύρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
- Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε το ψάρι σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. Το στραγγίζουμε και το "μαδάμε" σε ίνες. Το βάζουμε σε μπολ μαζί με τις πατάτες, το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι, το αβγό, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και το αλεύρι.
- Ζυμώνουμε καλά.
- Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Πλάθουμε τους κεφτέδες. Τους περνάμε από την τριμμένη φρυγανιά και τους αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψί. Τους ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
- Στα μισά του χρόνου ψησίματος τους γυρίζουμε για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: