- 1 Κιλό κυδώνια
- Ελαιόλαδο
- 1 Κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
- 2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
- 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 Ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 Ξύλο κανέλας
- 2 Φύλλα δάφνης
- 2-3 Κόκκους μπαχάρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τα κυδώνια τα κόβουμε σε φέτες και τα βάζουμε για λίγα λεπτά σε μπολ με νερό και το χυμό λεμονιού. Τα στραγγίζουμε καλά και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Λιώνουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο και σοτάρουμε.
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας με το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ένα ποτήρι νερό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 1 ώρα. Ρίχνουμε τα κυδώνια. Μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά.
- Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος προσέχουμε μήπως χρειαστεί να συμπληρώσουμε νερό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: