Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

ΡΕΒΑΝΙ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

 ΥΛΙΚΑ

  • 6 Αβγά
  • 800γρ. Γιαούρτι
  • 300γρ. Ζάχαρη
  • 1 Κουταλιά σούπας μαργαρίνη
  • 600γρ. αλεύρι
  • 1 Κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  • 600γρ. Ζάχαρη
  • 1/2 Λίτρο νερό
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μπολ χτυπάμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τους κρόκους χτυπημένους και τη μαργαρίνη λιωμένη.
  • Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Προσθέτουμε εναλλάξ στο μείγμα με τους κρόκους αλεύρι και μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά πάνω κάτω. Και μετά για άλλα 30 λεπτά μόνο με τις κάτω αντιστάσεις. 
  • Αφήνουμε να κρυώσει και βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά. Σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό με το καυτό σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: