Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

 ΥΛΙΚΑ

  • 650γρ. Αλεύρι
  • 2 Κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 480γρ. Βούτυρο
  • 600γρ. Ζάχαρη
  • 12 Κρόκους
  • 12 Ασπράδια
  • 1 Φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλια
  • 1 Φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα ψιλοκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
  • Δουλεύουμε πολύ καλά στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τους κρόκους, το ξύσμα, το χυμό πορτοκαλιού, σιγά σιγά το αλεύρι. Σταματάμε το χτύπημα και ενσωματώνουμε τη μαρέγκα και τα αμύγδαλα.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: