- 2 Φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
- 2 Φλιτζάνια τσαγιού νερό χλιαρό
- 1 Φακελάκι μαγιά
- 2 Κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 1 Πρέζα αλάτι
- Λάδι για το τηγάνι
- Μέλι και κανέλα για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε λίγο λίγο νερό και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη.
- Προσθέτουμε το αλάτι και σκεπάζουμε με μία πετσέτα. Αφήνουμε για μία ώρα να φουσκώσει.
- Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε αρκετό λάδι. Βρέχουμε ένα κουτάλι και παίρνουμε κουταλιές από τη ζύμη και τις ρίχνουμε στο καυτό λάδι, τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, πασπαλίζουμε με κανέλα και περιχύνουμε με μέλι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: