Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 Κιλό φιλέτο κοτόπουλο στήθος και μπούτι
  • 2 Κουταλιές σούπας μουστάρδα
  • 4 Κουταλιές σούπας μέλι
  • Ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 250γρ. Μανιτάρια σε φέτες
  • Λίγο βούτυρο
  • Πάπρικα
  • 150γρ. Μπέικον χοντροκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το μέλι, τη μουστάρδα, λίγο ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Τα φιλέτα από στήθος τα κόβουμε σε 3 μακρόστενα κομμάτια αν έχουμε φιλέτο από μπούτι το αφήνουμε ολόκληρο. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και πασπαλίζουμε με πάπρικα το βάζουμε στο μπολ με τη μαρινάδα και στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  • Σε τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το κοτόπουλο. Το βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος. Στο ίδιο τηγάνι λιώνουμε λίγο βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια. 
  • Τα απλώνουμε επάνω από το κοτόπουλο μαζί με το μπέικον, ρίχνουμε την μαρινάδα.
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά.
  • Συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: