- 1 Κιλό φιλέτο κοτόπουλο στήθος και μπούτι
- 2 Κουταλιές σούπας μουστάρδα
- 4 Κουταλιές σούπας μέλι
- Ελαιόλαδο
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 250γρ. Μανιτάρια σε φέτες
- Λίγο βούτυρο
- Πάπρικα
- 150γρ. Μπέικον χοντροκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ βάζουμε το μέλι, τη μουστάρδα, λίγο ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Τα φιλέτα από στήθος τα κόβουμε σε 3 μακρόστενα κομμάτια αν έχουμε φιλέτο από μπούτι το αφήνουμε ολόκληρο. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και πασπαλίζουμε με πάπρικα το βάζουμε στο μπολ με τη μαρινάδα και στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Σε τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το κοτόπουλο. Το βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος. Στο ίδιο τηγάνι λιώνουμε λίγο βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια.
- Τα απλώνουμε επάνω από το κοτόπουλο μαζί με το μπέικον, ρίχνουμε την μαρινάδα.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά.
- Συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: