ΥΛΙΚΑ
- 1 Πακέτο φύλλο κρούστας
- 200γρ. Γραβιέρα τριμμένη
- 300γρ. Μυζήθρα λιωμένη με πιρούνι
- 300γρ. Κασέρι τριμμένο
- 1/2 Λίτρο γάλα
- 3 Αβγά
- Ελαιόλαδο
- 100γρ. Βούτυρο λιωμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Λιώνουμε το βούτυρο και το αναμιγνύουμε με λίγο ελαιόλαδο. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε 4 φύλλα τα οποία λαδώνουμε ένα ένα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά.
- Ρίχνουμε πιπέρι. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα, αλατοπίπερο και τα ρίχνουμε στο μπολ με τα τυριά, ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το 1/3 επάνω από τα φύλλα. Βάζουμε ένα φύλλο και απλώνουμε τη μισή από τη ποσότητα που έμεινε και ξανά κάνουμε το ίδιο. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα και αυτά. Χαράζουμε την πίτα και πυρίμαχο με το υπόλοιπο βούτυρο που μας έμεινε. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: