ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΕΠΟΝΙ
ΥΛΙΚΑ- 1 1/2 Κιλό πεπόνι, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
- Χυμό από λεμόνια
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 800γρ. Ζάχαρη
- 1 Βανίλια
- 2 Κουταλιές σούπας κονιάκ
- 300ml. Νερό
- ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το πεπόνι με το χυμό λεμονιού και το νερό. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το πεπόνι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
- Λίγο πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά, βάζουμε το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια και το κονιάκ. Αφήνουμε να κρυώσει και τη βάζουμε σε γυάλινα βάζα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: