- 1 Κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 Κιλό ντομάτες τριμμένες
- 1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
- Κανέλα
- Μπαχάρι
- 4 Κουταλιές σούπας φρέσκο βούτυρο
- Λίγο ελαιόλαδο
- 1 Ποτήρι κόκκινο κρασί
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και κατεβάζουμε τη φωτιά.
- Βάζουμε ζεστό νερό όσο χρειάζεται για να σκεπάζει το φαγητό, μαγειρεύουμε για 1 ώρα.
- Σερβίρουμε με τις τηγανιτές πατάτες ή με ρύζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: