Τρίτη 27 Απριλίου 2021

ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΗΛΟ-ΚΑΝΕΛΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 4 Μήλα
  • 4 Αβγά
  • 4 Φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
  • 2 Φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 1 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 Κουταλάκια γλυκού κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα. Το κόβουμε σε κυβάκια και τα βάζουμε σε μπολ με λίγο νερό και χυμό από 1 λεμόνι. Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλεύρι, το μπέικιν και την κανέλα. Στραγγίζουμε τα μήλα τα βάζουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι. Απλώνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: