Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 Κιλό χοιρινό κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1/2 Κιλό μανιτάρια κομμένα στη μέση
  • Ελαιόλαδο
  • 150γρ. Μπλε τυρί κομμένο σε κυβάκια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Πάπρικα γλυκιά
  • Ρίγανη
  • 200ml. Κρέμα γάλακτος
  • 1 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε το κρέας και το στραγγίζουμε σε μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας πολύ καλά να πάρει χρώμα. Βάζουμε και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά.
  • Σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε 1 ποτήρι νερό, αλάτι τα μπαχαρικά και τη ρίγανη και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος και βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
  • Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι ή τηγανιτές πατάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: