ΥΛΙΚΑ
1 1/2 Κιλό σπανάκι
2 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
200γρ. Γραβιέρα τριμμένη
200γρ. Γκούντα τριμμένη
2 Ασπράδια αβγών
2 Πρέζες μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
4 Κουταλάκια γλυκού βούτυρο
4 Κουταλάκι γλυκού αλεύρι
1 Λίτρο γάλα
2 Πρέζες μοσχοκάρυδο
2 Κρόκους αβγών
100γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε νερό που βράζει ρίχνουμε το σπανάκι και το αφήνουμε για 3 λεπτά.
- Το στραγγίζουμε, το ψιλοκόβουμε και το βάζουμε σε μπολ.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε (τα ασπράδια τα έχουμε χτυπήσει).
- Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά.
- Απλώνουμε το σπανάκι.
- Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το γάλα ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
- Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο, το μισό τυρί και ανακατεύουμε καλά.
- Αδειάζουμε τη μπεσαμέλ επάνω από το σπανάκι, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: