Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

ΣΠΑΝΑΚΙ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

 ΥΛΙΚΑ

1 1/2 Κιλό σπανάκι

2 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

200γρ. Γραβιέρα τριμμένη

200γρ. Γκούντα τριμμένη

2 Ασπράδια αβγών

2 Πρέζες μοσχοκάρυδο

Αλάτι

Πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

4 Κουταλάκια γλυκού βούτυρο

4 Κουταλάκι γλυκού αλεύρι

1 Λίτρο γάλα

2 Πρέζες μοσχοκάρυδο

2 Κρόκους αβγών

100γρ. Παρμεζάνα τριμμένη

Αλάτι

Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε νερό που βράζει ρίχνουμε το σπανάκι και το αφήνουμε για 3 λεπτά.
  • Το στραγγίζουμε, το ψιλοκόβουμε και το βάζουμε σε μπολ.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε (τα ασπράδια τα έχουμε χτυπήσει).
  • Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά.
  • Απλώνουμε το σπανάκι.
  • Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το γάλα ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. 
  • Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο, το μισό τυρί και ανακατεύουμε καλά. 
  • Αδειάζουμε τη μπεσαμέλ επάνω από το σπανάκι, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: