Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

 ΥΛΙΚΑ

400γρ. Κιμά μοσχαρίσιο

200γρ. Λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες

1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο


1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου

1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας

Πάπρικα

1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια

1/2 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί

1 Πρέζα κανέλα

Αλάτι

Ελαιόλαδο

500γρ. Μακαρόνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τον κιμά με το λουκάνικο.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι με το πολτό σκόρδου, ανακατεύουμε βάζουμε το πελτέ ντομάτας. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. 
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά.
  • Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε σερβίρουμε με τον κιμά και τριμμένο τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: