Σάββατο 15 Αυγούστου 2020

ΤΥΡΟΨΩΜΟ

 ΥΛΙΚΑ

1 Φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκάλευρο

1/2 Φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι

2 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ

200γρ. Γιαούρτι

1/2 Φλιτζάνι τσαγιού γάλα

2 Αβγά 

5 Κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο

120γρ. Φέτα θρυμματισμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Παίρνουμε ένα τηγάνι με διάμετρο 23εκ. που να μπαίνει στο φούρνο ή ένα ταψί. Το βάζουμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς και το αφήνουμε να κάψει όσο ετοιμάζουμε το τυρόψωμο.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε, κάνουμε μία λακούβα στη μέση. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά, προσθέτουμε το γάλα, και το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Τα ρίχνουμε στο μπολ με τα στερεά υλικά προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε.
  • Βγάζουμε το τηγάνι από το φούρνο και το βουτυρώνουμε καλά και στα τοιχώματα.
  • Απλώνουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε και ψήνουμε για 20 λεπτά.
  • Το βγάζουμε από το φούρνο και το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: