Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

ΤΥΡΟΨΩΜΟ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Αλεύρι
1 Φακελάκι μπέικιν πάουντερ
150ml. Χυμό πορτοκάλι
100ml. Ελαιόλαδο
400γρ. Φέτα σε τρίμματα
2 Αβγά
Αλάτι
Πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΛΛΕΙΨΗ
1 Αβγό
3 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 Κουταλιές σούπας νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με το μπέικιν, προσθέτουμε το αλάτι, το χυμό, το ελαιόλαδο, τα αβγά και το πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε με ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ομοιογενή ζύμη. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τη φέτα και ζυμώνουμε καλά.
  • Αλείφουμε με λάδι το ταψί του φούρνου και απλώνουμε τη ζύμη, προσθέτουμε την υπόλοιπη φέτα.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε το αβγό με το νερό και το λάδι και αλείφουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε για 50 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: