ΥΛΙΚΑ
2 Λίτρα γάλα
4 Αβγά
1 1/2 Κούπα τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 Κούπα ζάχαρη
100γρ. Βούτυρο
Φλούδα από 1 λεμόνι
1 Βανίλια
1 Πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 Λίτρα γάλα
4 Αβγά
1 1/2 Κούπα τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 Κούπα ζάχαρη
100γρ. Βούτυρο
Φλούδα από 1 λεμόνι
1 Βανίλια
1 Πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα, το αλάτι και τη φλούδα λεμονιού. Όταν αρχίσει να ζεσταίνεται ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με το σύρμα. Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα με το γάλα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη βανίλια και το βούτυρο. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Βάζουμε την κρέμα στο σκεύος και ισιώνουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 1/2 ώρα.
- Αν θέλουμε όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.