ΥΛΙΚΑ
500γρ. Λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες
500γρ. Μακαρόνια
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
2 Πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
2 Κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 Κούπα λευκό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Πάπρικα
Χυμό από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
500γρ. Λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες
500γρ. Μακαρόνια
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
2 Πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
2 Κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 Κούπα λευκό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Πάπρικα
Χυμό από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου.
- Προσθέτουμε το λουκάνικο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.
- Ρίχνουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί.
- Ρίχνουμε τα ντοματάκια και τον πελτέ που τον έχουμε διαλύσει σε λίγο ζεστό νερό. Αλατίζουμε και βάζουμε τα μπαχαρικά.
- Ανακατεύουμε καλά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
- Βράζουμε τα μακαρόνια τα στραγγίζουμε και σερβίρουμε με τη σάλτσα προσθέτοντας τριμμένη παρμεζάνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: