Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
2 Φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
7 Κρόκους αβγών
1/2 Φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι
6 Φλιτζάνια τσαγιού γάλα
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 Πακέτο φύλλο κρούστας
1 Φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο λιωμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη.
  • Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα ζεστό και το ξύσμα λεμονιού. Μεταφέρουμε το μείγμα σε κατσαρόλα και το βράζουμε μέχρι  να πήξει η κρέμα, ανακατεύοντας συνεχώς. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.
  • Στρώνουμε τα μισά φύλλα σε βουτυρωμένο ταψί και τα βουτυρώνουμε ένα ένα καθώς τα στρώνουμε. Απλώνουμε την κρέμα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία βουτυρώνουμε και αυτά ένα ένα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 λεπτά. 
  • Αν θέλουμε όταν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: