ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό κιμά
1 Κρεμμύδι τριμμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1 Αβγό
6-7 Τριμμένες φρυγανιές
Κύμινο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι για τηγάνι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1/2 Ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
Λίγο ξύδι
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
1 Πρέζα κανέλα σκόνη
Ελαιόλαδο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Κιλό κιμά
1 Κρεμμύδι τριμμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1 Αβγό
6-7 Τριμμένες φρυγανιές
Κύμινο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι για τηγάνι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1/2 Ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
Λίγο ξύδι
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
1 Πρέζα κανέλα σκόνη
Ελαιόλαδο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε σε ένα μπολ το κιμά με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια.
- Τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου και το πελτέ ντομάτας.
- Σβήνουμε με το κρασί και βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
- Βάζουμε τα σουτζουκάκια και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για μισή ώρα, αν χρειαστεί συμπληρώνουμε ζεστό νερό.
- Σερβίρουμε με πιλάφι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: