Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΠΕΝΕΣ

ΥΛΙΚΑ
800γρ. Μοσχαράκι κομμένο σε κύβους
1 Κονσέρβα μανιτάρια σε φέτες
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Καρότο κομμένο σε ροδέλες
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
Αλάτι
Πιπέρι καγιέν
Μπούκοβο
Ρίγανη
Χυμό από 1 λεμόνι
500γρ. Πένες
Λίγο βούτυρο
Ελαιόλαδο
1/2 Ποτήρι λευκό κρασί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά το κρέας να πάρει χρώμα.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πολτό σκόρδου, το καρότο και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  • Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε λίγο νερό, αλάτι και τα μπαχαρικά, το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα, χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 50 λεπτά να μαλακώσει το κρέας.
  • Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζουμε, στη κατσαρόλα λιώνουμε λίγο βούτυρο, ρίχνουμε τις πένες και ανακατεύουμε καλά.
  • Αντί για τις πένες μπορούμε να συνοδεύσουμε με πουρέ ή ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: