ΥΛΙΚΑ
1 Κουνουπίδι
3 Αβγά
50γρ. Βούτυρο
30γρ. Αλεύρι
1 Ποτήρι γάλα
100γρ. Τριμμένο τυρί
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Κουνουπίδι
3 Αβγά
50γρ. Βούτυρο
30γρ. Αλεύρι
1 Ποτήρι γάλα
100γρ. Τριμμένο τυρί
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε το κουνουπίδι, το βράζουμε σε αλατισμένο νερό και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 30γρ. βούτυρο βάζουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το γάλα λίγο λίγο και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και τα αβγά χτυπημένα, ανακατεύουμε. Βάζουμε και το κουνουπίδι, αλάτι πιπέρι και μποσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά. Με το υπόλοιπο βούτυρο αλείφουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: