ΥΛΙΚΑ
450γρ. Καταίφι
300γρ. Βούτυρο
400γρ. Τριμμένα τυριά
250γρ. Λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε ροδέλες
200γρ. Τυρί κρέμα
1 Ντομάτα ψιλοκομμένη
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 Ποτήρι νερού γάλα
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
450γρ. Καταίφι
300γρ. Βούτυρο
400γρ. Τριμμένα τυριά
250γρ. Λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε ροδέλες
200γρ. Τυρί κρέμα
1 Ντομάτα ψιλοκομμένη
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 Ποτήρι νερού γάλα
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χωρίζουμε το καταίφι στη μέση και το ξεφτίζουμε. Λιώνουμε το βούτυρο. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε το μισό καταίφι και το περιχύνουμε με το μισό λιωμένο βούτυρο. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, βάζουμε το λουκάνικο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε τα τυριά ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε τη γέμιση πάνω από το καταίφι. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο καταίφι και περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε το γάλα με τα αβγά και περιχύνουμε το φαγητό.
- Αφήνουμε για 20 λεπτά. Ψήνουμε σε προθερασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά. Περιμένουμε να κρυώσει λίγο πριν κόψουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: