ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό γαρίδες
1 1/2 Φλιτζάνι κριθαράκι
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 Ντομάτες
Λίγο μαϊντανό
Λίγο άνηθο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
5 Φλιτζάνια ζεστό νερό
50ml. Λευκό κρασί
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
1 Πρέζα ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Κιλό γαρίδες
1 1/2 Φλιτζάνι κριθαράκι
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 Ντομάτες
Λίγο μαϊντανό
Λίγο άνηθο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
5 Φλιτζάνια ζεστό νερό
50ml. Λευκό κρασί
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
1 Πρέζα ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε τις ντομάτες σε κυβάκια.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πολτό σκόρδου. Σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μαϊντανό, τον άνηθο, αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και το νερό.
- Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες τις οποίες έχουμε καθαρίσει σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: