ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο φύλλα κρούστας
1 Κούπα αμύγδαλα χοντροτριμμένα
1 Κούπα τριμμένη φρυγανιά
4 Αβγά
1/2 Κούπα ηλιέλαιο
1 Κούπα ζάχαρη
1 Σφηνάκι κονιάκ
2 Κουταλάκια γλυκού κανέλα
1 Κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο
2 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 1/2 Κούπες ζάχαρη
1 1/2 Κούπα νερό
Χυμό από 1/2 λεμόνι
1 Βανίλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Πακέτο φύλλα κρούστας
1 Κούπα αμύγδαλα χοντροτριμμένα
1 Κούπα τριμμένη φρυγανιά
4 Αβγά
1/2 Κούπα ηλιέλαιο
1 Κούπα ζάχαρη
1 Σφηνάκι κονιάκ
2 Κουταλάκια γλυκού κανέλα
1 Κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο
2 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 1/2 Κούπες ζάχαρη
1 1/2 Κούπα νερό
Χυμό από 1/2 λεμόνι
1 Βανίλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη και το ηλιέλαιο και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα τα οποία βουτυρώνουμε ένα ένα.
- Αδειάζουμε το μείγμα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία βουτυρώνουμε και αυτά ένα ένα.
- Γυρνάμε τα φύλλα που προεξέχουν προς τα μέσα και περιχύνουμε το γλυκό με όσο βούτυρο μας έμεινε.
- Χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 30 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 3 λεπτά. Σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό με το ζεστό σιρόπι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: