Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

ΕΛΙΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
850γρ. Αλεύρι
300ml. Ελαιόλαδο
4 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 Φλιτζάνι ροδέλες ελιάς
1 Φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουτί σόδα αναψυκτικό
Σουσάμι
1 Κουτί πορτοκαλάδα με ανθρακικό
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε τα αναψυκτικά και ζυμώνουμε, ρίχνουμε μέσα τις ελιές και τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος, στρώνουμε τη ζύμη και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: