ΥΛΙΚΑ
2 Πακέτα κανελόνια
1200γρ. Κιμάς μοσχαρίσιος
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Πιπεριά ψιλοκομμένη
Ελαιόλαδο
2 Κουταλιές πελτέ ντομάτας
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
3-4 Φρυγανιές τριμμένες
Αλάτι
Πιπέρι
1/2 Ποτήρι λευκό κρασί
Βούτυρο
1/2 Λίτρο χυμό ντομάτας
2 Αβγά χτυπημένα
1/2 Λίτρο ζεστό νερό
200γρ. Τριμμένο τυρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 Πακέτα κανελόνια
1200γρ. Κιμάς μοσχαρίσιος
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Πιπεριά ψιλοκομμένη
Ελαιόλαδο
2 Κουταλιές πελτέ ντομάτας
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
3-4 Φρυγανιές τριμμένες
Αλάτι
Πιπέρι
1/2 Ποτήρι λευκό κρασί
Βούτυρο
1/2 Λίτρο χυμό ντομάτας
2 Αβγά χτυπημένα
1/2 Λίτρο ζεστό νερό
200γρ. Τριμμένο τυρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κιμά, το κρεμμύδι και τη πιπεριά.
- Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το πελτέ. Αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να πιει όλα τα υγρά.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και όταν κρυώσει λίγο προσθέτουμε τα αβγά, το μαϊντανό, τη φρυγανιά και το μισό τυρί ανακατεύουμε καλά.
- Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος. Με ένα μικρό κουταλάκι γεμίζουμε τα κανελόνια και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο. Τα περιχύνουμε με το χυμό ντομάτας και το νερό, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά αφού προηγουμένως έχουμε σκεπάσει με αλουμινόχαρτο. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: