ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο φύλλο κρούστας
1 Κιλό γλυκιά μυζήθρα
1 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 Φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Κανέλα
4 Αβγά
250γρ. Γάλα
200ml. Σόδα αναψυκτικό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Πακέτο φύλλο κρούστας
1 Κιλό γλυκιά μυζήθρα
1 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 Φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Κανέλα
4 Αβγά
250γρ. Γάλα
200ml. Σόδα αναψυκτικό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Λαδώνουμε καλά ένα ταψάκι. Σε ένα μπολ λιώνουμε τη μυζήθρα με ένα πιρούνι. Βάζουμε ένα φύλλο στο ταψί και σκορπίζουμε λίγη μυζήθρα αφού προηγουμένως το έχουμε λαδώσει. Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και κανέλα. Συνεχίζουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα. Με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες στη επιφάνεια. Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και όση ζάχαρη μας περίσσεψε, αν δεν έχει περισσέψει βάζουμε 4 κουταλιές της σούπας. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τη πίτα και την αφήνουμε για 10 λεπτά. Ρίχνουμε τη σόδα και την αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: