Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

ΜΗΛΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
3 Μήλα κομμένα σε ροδέλες
125γρ. Μαργαρίνη
2 Φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
5 Αβγά
1 Φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
1 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
Κάνελα
Καρυδόψιχα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε ροδέλες. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Λιώνουμε τη μαργαρίνη σ ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή θερμοκρασία. Ρίχνουμε το 1 φλιτζάνι ζάχαρη και ανακατεύουμε για ένα λεπτό. Ρίχνουμε τα 3/4 από το μείγμα σε ένα ταψάκι και αλείφουμε και τα τοιχώματα. Και πασπαλίζουμε με κανέλα.
  • Απλώνουμε όσες ροδέλες μήλων χρειαστούν για να φτιάξουμε μία στρώση, στα κενά καρυδόψιχα.
  • Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα μαργαρίνης, πασπαλίζουμε με κανέλα και στρώνουμε τις υπόλοιπες ροδέλες των μήλων.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με το δεύτερο φλιτζάνι ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο και μπέικιν. Προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα.
  • Στρώνουμε το μείγμα πάνω από τα μήλα και ψήνουμε για 45 λεπτά. Μόλις ψηθεί αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα όπως είναι το γλυκό καυτό. 
  • Περιμένουμε να κρυώσει λίγο πριν κόψουμε και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: