ΥΛΙΚΑ
3 Μήλα κομμένα σε ροδέλες
125γρ. Μαργαρίνη
2 Φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
5 Αβγά
1 Φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
1 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
Κάνελα
Καρυδόψιχα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
3 Μήλα κομμένα σε ροδέλες
125γρ. Μαργαρίνη
2 Φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
5 Αβγά
1 Φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
1 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
Κάνελα
Καρυδόψιχα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε ροδέλες. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Λιώνουμε τη μαργαρίνη σ ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή θερμοκρασία. Ρίχνουμε το 1 φλιτζάνι ζάχαρη και ανακατεύουμε για ένα λεπτό. Ρίχνουμε τα 3/4 από το μείγμα σε ένα ταψάκι και αλείφουμε και τα τοιχώματα. Και πασπαλίζουμε με κανέλα.
- Απλώνουμε όσες ροδέλες μήλων χρειαστούν για να φτιάξουμε μία στρώση, στα κενά καρυδόψιχα.
- Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα μαργαρίνης, πασπαλίζουμε με κανέλα και στρώνουμε τις υπόλοιπες ροδέλες των μήλων.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με το δεύτερο φλιτζάνι ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει.
- Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο και μπέικιν. Προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα.
- Στρώνουμε το μείγμα πάνω από τα μήλα και ψήνουμε για 45 λεπτά. Μόλις ψηθεί αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα όπως είναι το γλυκό καυτό.
- Περιμένουμε να κρυώσει λίγο πριν κόψουμε και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: