ΥΛΙΚΑ
400γρ. Ρύζι
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Ελαιόλαδο
1 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
1 Λίτρο ζωμό λαχανικών
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
150γρ. Τυρί ροκφόρ
100ml. Κρέμα γάλακτος
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
400γρ. Ρύζι
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Ελαιόλαδο
1 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
1 Λίτρο ζωμό λαχανικών
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
150γρ. Τυρί ροκφόρ
100ml. Κρέμα γάλακτος
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και το κρεμμύδι με το πολτό σκόρδου.
- Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.
- Ρίχνουμε το μισό ζωμό και ανακατεύουμε. Όταν απορροφηθεί από το ρύζι ρίχνουμε και τον υπόλοιπο σε δύο δόσεις.
- Βράζουμε ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι.
- Σβήνουμε τη φωτιά και βάζουμε τη κρέμα γάλακτος και το τυρί, αφού προηγουμένως το έχουμε λιώσει μ ένα πιρούνι.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε γαρνίροντας με φυλλαράκια μαϊντανού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: