Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΡΟΚΦΟΡ

ΥΛΙΚΑ
400γρ. Ρύζι
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Ελαιόλαδο
1 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
1 Λίτρο ζωμό λαχανικών
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
150γρ. Τυρί ροκφόρ
100ml. Κρέμα γάλακτος
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και το κρεμμύδι με το πολτό σκόρδου.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.
  • Ρίχνουμε το μισό ζωμό και ανακατεύουμε. Όταν απορροφηθεί από το ρύζι ρίχνουμε και τον υπόλοιπο σε δύο δόσεις.
  • Βράζουμε ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι.
  • Σβήνουμε τη φωτιά και βάζουμε τη κρέμα γάλακτος και το τυρί, αφού προηγουμένως το έχουμε λιώσει μ ένα πιρούνι.
  • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε γαρνίροντας με φυλλαράκια μαϊντανού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: