ΥΛΙΚΑ
500γρ. Ρεβίθια
1/2 Ματσάκι μαϊντανό
Λάδι για το τηγάνι
3 Φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 Κρεμμύδι
2 Κουταλιές σούπας πολτό σκόρδου
1/2 Ματσάκι κόλιανδρο
1 Κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
1 Κουταλιά σούπας σουσάμι
Πάπρικα γλυκιά
Κύμινο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
500γρ. Ρεβίθια
1/2 Ματσάκι μαϊντανό
Λάδι για το τηγάνι
3 Φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 Κρεμμύδι
2 Κουταλιές σούπας πολτό σκόρδου
1/2 Ματσάκι κόλιανδρο
1 Κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
1 Κουταλιά σούπας σουσάμι
Πάπρικα γλυκιά
Κύμινο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια σε άφθονο νερό και τη σόδα. Το επόμενο πρωί τα ξεπλένουμε κακά και τα στραγγίζουμε.
- Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ με λίγο νερό. το πολτό σκόρδου, το κρεμμύδι, το κόλιανδρο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
- Τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: