Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΡΥΖΙ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό γαρίδες
75ml. Λευκό κρασί
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
2 1/2 Κούπες ρύζι για πιλάφι
3 Κούπες νερό
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε τις γαρίδες και κρατάμε τα κεφάλια.
  • Βράζουμε τα κεφάλια με 3 κούπες νερό, στραγγίζουμε και κρατάμε το ζωμό. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο, σοτάρουμε το ρύζι και σβήνουμε με το ζωμό αφού τον έχουμε μετρήσει σε κούπες και έχουμε συμπληρώσει τόσο νερό ώστε να έχουμε 5 κούπες στο σύνολο. Σ ένα τηγάνι βάζουμε τις γαρίδες τις αλατοπιπερώνουμε και τις τηγανίζουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συμπληρώνουμε το πελτέ ντομάτας, το πολτό σκόρδου και το κρασί και το μαϊντανό. Σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε το ρύζι μαζί με τις γαρίδες περιχύνοντας με τη σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: