ΥΛΙΚΑ
2 Φύλλα σφολιάτας
6 Μήλα
1 Φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
2 Κουταλιές σούπας κονιάκ
1/4 Κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
1 Αβγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 Φύλλα σφολιάτας
6 Μήλα
1 Φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
2 Κουταλιές σούπας κονιάκ
1/4 Κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
1 Αβγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε καλά τα μήλα, τα ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
- Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε λεκάνη. Περιχύνουμε με κονιάκ και τα πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά. Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε για μισή ώρα.
- Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο.Απλώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Το οποίο αλείφουμε με το χτυπημένο αβγό.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για 1 ώρα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει πριν κόψουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: