Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

ΚΑΤΑΪΦΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Καταίφι
2 Λίτρα γάλα
200γρ. Αλεύρι
200γρ. Βούτυρο
4 Βανίλιες
Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
100γρ Αμύγδαλα ψημένα και ψιλοκομμένα
1 Κουταλάκι του γλυκού κανέλα
100γρ Τρούφα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
450γρ. Ζάχαρη
2 1/2 Ποτήρια νερό
1 Κουταλάκι γλυκού κανέλα
Χυμό από 1/2 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ανοίγουμε το καταίφι, το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
  • Σε μία κατσαρόλα βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 10 λεπτά.
  • Βγάζουμε το καταίφι από το φούρνο, το σιροπιάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το αλεύρι, ανακατεύουμε με το σύρμα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, τις βανίλιες και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε λίγα από τα αμύγδαλα,, τη κανέλα και το ξύσμα λεμονιού.
  • Απλώνουμε τη κρέμα πάνω από το καταίφι.. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα αμύγδαλα και τη τρούφα. 
  • Διατηρούμε το γλυκό στη ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: