ΥΛΙΚΑ
500γρ. Καταίφι
2 Λίτρα γάλα
200γρ. Αλεύρι
200γρ. Βούτυρο
4 Βανίλιες
Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
100γρ Αμύγδαλα ψημένα και ψιλοκομμένα
1 Κουταλάκι του γλυκού κανέλα
100γρ Τρούφα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
450γρ. Ζάχαρη
2 1/2 Ποτήρια νερό
1 Κουταλάκι γλυκού κανέλα
Χυμό από 1/2 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
500γρ. Καταίφι
2 Λίτρα γάλα
200γρ. Αλεύρι
200γρ. Βούτυρο
4 Βανίλιες
Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
100γρ Αμύγδαλα ψημένα και ψιλοκομμένα
1 Κουταλάκι του γλυκού κανέλα
100γρ Τρούφα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
450γρ. Ζάχαρη
2 1/2 Ποτήρια νερό
1 Κουταλάκι γλυκού κανέλα
Χυμό από 1/2 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανοίγουμε το καταίφι, το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
- Σε μία κατσαρόλα βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 10 λεπτά.
- Βγάζουμε το καταίφι από το φούρνο, το σιροπιάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το αλεύρι, ανακατεύουμε με το σύρμα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, τις βανίλιες και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε λίγα από τα αμύγδαλα,, τη κανέλα και το ξύσμα λεμονιού.
- Απλώνουμε τη κρέμα πάνω από το καταίφι.. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα αμύγδαλα και τη τρούφα.
- Διατηρούμε το γλυκό στη ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: