ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό μύδια
4 Κουταλιές σούπας Ελαιόλαδο
4 Κουταλιές σούπας μαργαρίνη
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 Κιλό ντομάτες περασμένες στο τρίφτη
Χυμό από 1/2 λεμόνι
1 Ποτήρι λευκό κρασί
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
1/2 Κιλό μακαρόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1/2 Κιλό μύδια
4 Κουταλιές σούπας Ελαιόλαδο
4 Κουταλιές σούπας μαργαρίνη
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 Κιλό ντομάτες περασμένες στο τρίφτη
Χυμό από 1/2 λεμόνι
1 Ποτήρι λευκό κρασί
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
1/2 Κιλό μακαρόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τα μύδια και τα πλένουμε καλά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε τα μύδια όταν ανοίξουν τα βγάζουμε από τη κατσαρόλα και βγάζουμε τη ψίχα. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου ρίχνουμε και τις ντομάτες. Τα σβήνουμε με το κρασί και το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε τα μύδια, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αρκετά αλατισμένο νερό και όταν είναι έτοιμα τα παίρνουμε με τσιμπίδα και τα βάζουμε στη κατσαρόλα με τα μύδια. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: