ΥΛΙΚΑ
6 Αβγά
140γρ. Ζάχαρη
140γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
70γρ. Αλεύρι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
250γρ. Ζάχαρη
220ml. Νερό
1 Κουταλιά σούπας γλυκόζη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
6 Αβγά
140γρ. Ζάχαρη
140γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
70γρ. Αλεύρι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
250γρ. Ζάχαρη
220ml. Νερό
1 Κουταλιά σούπας γλυκόζη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με 100γρ. από τη ζάχαρη. Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν και ν ασπρίσουν.
- Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα, την οποία ενσωματώνουμε με το μείγμα των κρόκων με απαλές κινήσεις.
- Έχουμε βουτυρώσει ένα ταψάκι διαμέτρου 30εκ. και αδειάζουμε μέσα το γλυκό. Ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά κάτω αντίσταση και αέρα.
- Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τη γλυκόζη για 30 λεπτά. Σιροπιάζουμε το γλυκό ζεστό με το ζεστό σιρόπι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: