Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

ΚΥΔΩΝΙΑ ΚΑΙ ΜΥΔΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό κυδώνια και μύδια
1 Ματσάκι κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
2 Ντομάτες κομμένες σε καρέ
1 Σφηνάκι ούζο
1/2 Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Χυμός από 1 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε τα κυδώνια και τα μύδια σε σουρωτήρι και τα ξεπλένουμε καλά. Σε μια πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε το πολτό σκόρδου, και ρίχνουμε τα κυδώνια και ανακατεύουμε. 
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες, πασπαλίζουμε με πιπέρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το ούζο, χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
  • Ανοίγουμε το καπάκι, όσα κυδώνια ή μύδια έχουν μείνει κλειστά τα πετάμε.
  • Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αλάτι. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: