Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό κιμά
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 Αβγά
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
6-7 τριμμένες φρυγανιές
Αλάτι
Πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
300ml. Χυμό ντομάτας
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
50γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
1 Πρέζα κανέλα
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Τσίλι
Πάπρικα
1 Κουταλιά σούπας βαλσάμικο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζυμώνουμε όλο τα υλικά με τον κιμά και τα αφήνουμε για 1/2 ώρα στο ψυγείο. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε, τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το πολτό σκόρδου και τον πελτέ ντομάτας. Ρίχνουμε τη σάλτσα και 1 ποτήρι νερό, συμπληρώνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Βάζουμε μέσα τους κεφτέδες πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και αφήνουμε να πάρει μία δύο βράσεις και κατεβάζουμε από τη φωτιά. 
  • Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ή ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: