ΥΛΙΚΑ
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 Κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 Πρέζα ζάχαρη
3 Πατάτες κομμένες
700γρ. Μπάμιες
3 Κουταλιές σούπας πελτέ
Μυρωδικά ψιλοκομμένα (μαϊντανό, άνηθο, δυόσμο)
Αλάτι
Πιπέρι
1 Πρέζα κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τη γάστρα επάνω στο μάτι της κουζίνας. Ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Βάζουμε τη ζάχαρη και καραμελώνουμε το κρεμμύδι.
Ρίχνουμε και τις πατάτες και τις σοτάρουμε. Συνεχίζουμε με τις πιπεριές. Βάζουμε αλάτι πιπέρι και τα μυρωδικά. Βάζουμε τις μπάμιες. Σ ενάμισι ποτήρι νερό διαλύουμε το πελτέ και το ρίχνουμε στη γάστρα. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε, βάζουμε τη γάστρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 40 λεπτά.
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 Κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 Πρέζα ζάχαρη
3 Πατάτες κομμένες
700γρ. Μπάμιες
3 Κουταλιές σούπας πελτέ
Μυρωδικά ψιλοκομμένα (μαϊντανό, άνηθο, δυόσμο)
Αλάτι
Πιπέρι
1 Πρέζα κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τη γάστρα επάνω στο μάτι της κουζίνας. Ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Βάζουμε τη ζάχαρη και καραμελώνουμε το κρεμμύδι.
Ρίχνουμε και τις πατάτες και τις σοτάρουμε. Συνεχίζουμε με τις πιπεριές. Βάζουμε αλάτι πιπέρι και τα μυρωδικά. Βάζουμε τις μπάμιες. Σ ενάμισι ποτήρι νερό διαλύουμε το πελτέ και το ρίχνουμε στη γάστρα. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε, βάζουμε τη γάστρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 40 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: