ΥΛΙΚΑ
1 Φακελάκι μαγιά
1 Φλιτζάνι γάλα χλιαρό
1 Φλιτζάνι νερό χλιαρό
2 Αβγά
1 Κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 Κουταλάκια γλυκού ζάχαρη
Αλεύρι όσο χρειαστεί (λίγο πάνω από 1/2 κιλό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Φακελάκι μαγιά
1 Φλιτζάνι γάλα χλιαρό
1 Φλιτζάνι νερό χλιαρό
2 Αβγά
1 Κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 Κουταλάκια γλυκού ζάχαρη
Αλεύρι όσο χρειαστεί (λίγο πάνω από 1/2 κιλό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τη μαγιά. Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό και τα χτυπάμε με το σύρμα να διαλυθεί η ζάχαρη. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε, ρίχνουμε και το αλάτι και συμπληρώνουμε αλεύρι μέχρι να έχουμε μία ζύμη "νερουλή". Σκεπάζουμε και αφήνουμε για μία ώρα.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελάχιστο βούτυρο και όταν κάψει γεμίζουμε με το μείγμα τη κουτάλα της σούπας και το ρίχνουμε στο τηγάνι απλώνουμε και αφήνουμε για 1-2 λεπτά από τη κάθε πλευρά. Σερβίρουμε τις λαγγίτες ζεστές με μέλι ή ζάχαρη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: