ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο χωριάτικο φύλλο
500γρ. Κιμά
5 Πράσα κομμένα σε ροδέλες
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 ποτήρι λευκό κρασί
5 Φρυγανιές τριμμένες
1 Πρέζα κανέλα
1 Πρέζα μπαχάρι
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
3 Κουταλιές σούπας τραχανά
1 Ντομάτα τριμμένη
2 Αβγά
150γρ. Κεφαλοτύρι σε κυβάκια
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Πακέτο χωριάτικο φύλλο
500γρ. Κιμά
5 Πράσα κομμένα σε ροδέλες
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 ποτήρι λευκό κρασί
5 Φρυγανιές τριμμένες
1 Πρέζα κανέλα
1 Πρέζα μπαχάρι
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
3 Κουταλιές σούπας τραχανά
1 Ντομάτα τριμμένη
2 Αβγά
150γρ. Κεφαλοτύρι σε κυβάκια
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα πράσα, τα αφήνουμε για 15 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
- Σ ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τον κιμά με τα μπαχαρικά και αλάτι μέχρι να πάρει χρώμα.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι, τον πελτέ και τη ντομάτα και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί, τα αβγά, τις φρυγανιές και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
- Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε τα μισά φύλλα λαδώνοντας τα ένα ένα. Απλώνουμε τη γέμιση και βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα, δεν ξεχνάμε να τα λαδώσουμε και αυτά. Αλείφουμε με λάδι και το τελευταίο φύλλο, ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: