ΥΛΙΚΑ
1 1/2 Φλιτζάνι ζάχαρη
1 Φλιτζάνι βούτυρο
3 Φλιτζάνια αλεύρι
1 1/2 Φλιτζάνι γιαούρτι
5 Αβγά
3 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 Πρέζα αλάτι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
50γρ. Αμύγδαλα καβουρδισμένα
3 Βανίλιες
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 Φλιτζάνια ζάχαρη
2 Φλιτζάνια νερό
4 Κουταλιές σούπας κονιάκ
Φλούδα από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 1/2 Φλιτζάνι ζάχαρη
1 Φλιτζάνι βούτυρο
3 Φλιτζάνια αλεύρι
1 1/2 Φλιτζάνι γιαούρτι
5 Αβγά
3 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 Πρέζα αλάτι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
50γρ. Αμύγδαλα καβουρδισμένα
3 Βανίλιες
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 Φλιτζάνια ζάχαρη
2 Φλιτζάνια νερό
4 Κουταλιές σούπας κονιάκ
Φλούδα από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να κρεμώσει το μείγμα, περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε τους κρόκους και το γιαούρτι και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τα ξύσματα, τα αμύγδαλα
- Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα και τη διπλώνουμε στο μείγμα με τη σπάτουλα. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 3 λεπτά. Σιροπιάζουμε το γλυκό χλιαρό με το καυτό σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: