ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κυβάκια
1 Πιπεριά κίτρινη
1 Πιπεριά πορτοκαλί
2 Κουταλιές σούπας αλεύρι
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 Κούπα γάλα
100γρ. Βούτυρο
Κάρυ
Αλάτι
Πιπέρι
Μπούκοβο
Τσίλι
Πάπρικα
Ελαιόλαδο
1 Κονσέρβα μανιτάρια σε φέτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Κιλό στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κυβάκια
1 Πιπεριά κίτρινη
1 Πιπεριά πορτοκαλί
2 Κουταλιές σούπας αλεύρι
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 Κούπα γάλα
100γρ. Βούτυρο
Κάρυ
Αλάτι
Πιπέρι
Μπούκοβο
Τσίλι
Πάπρικα
Ελαιόλαδο
1 Κονσέρβα μανιτάρια σε φέτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σ ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το πολτό σκόρδου και το μπούκοβο και σοτάρουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε μία κούπα ζεστό νερό στην οποία έχουμε διαλύσει μέσα τη μουστάρδα. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για μισή ώρα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το αλεύρι με το γάλα το οποίο ρίχνουμε στη κατσαρόλα μαζί με το βούτυρο. Πασπαλίζουμε με κάρυ και πάπρικα βράζουμε για ένα δύο λεπτά ακόμη να πήξει η σάλτσα και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: