Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΛΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό φιλέτα μπακαλιάρου
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 Φλιτζάνι κρασί λευκό
400γρ. Ντομάτες ψιλοκομμένες
Αλάτι
Πιπέρι
Θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πολτό του σκόρδου. Ρίχνουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. 
  • Λαδώνουμε ένα ταψί στρώνουμε τα φιλέτα του ψαριού και αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με θυμάρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για μία ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: